DALFSEN – ‘Op 08-07-2017 is namens alle vrijwilligers deze laatste steen door de terreinmeesters gelegd’ staat op de plaquette aan de voorzijde van de nieuwe tribune op Sportpark Gerner. Terreinmeester Gert Lubbers mocht dan ook deze plaquette, ‘de kers op de taart’ van De Zwolsche steenhouwerij onthullen, toen zaterdag 26 augustus de tribune officieel geopend werd.

“Bij een opening hoort ook een terugkijken”, zegt voorzitter Bert Visscher als alle vrijwilligers voorafgaand aan de opening bij elkaar gekomen zijn in de kantine van SV Dalfsen. “We hebben met elkaar, -de bouwbedrijven Bongers en Van Pijkeren, de vrijwilligers van ASC’62 en SV Dalfsen-, iets unieks neergezet! Een jaar geleden ontstonden langs de lijn de ideeën en kwam men bij elkaar om te bekijken of deze concreet gemaakt konden worden. Gert van Marle informeerde bij de gemeente naar (on)mogelijkheden. De gemeente wilde wel meewerken maar droeg niet bij in de kosten. We moesten het dus allemaal zelf doen. Op 28 juni 2016 volgde een bijeenkomst en kwam de tribune van SV Nieuwleusen in beeld. Op 20 juli bood Gert één euro voor deze tribune. Maar na een week appte Gert dat hij met een probleem zat: één euro was akkoord maar SV Nieuwleusen wilde een aanbetaling van 10%!”, lacht Bert, “En deze euro is later verdubbeld omdat SV Nieuwleusen de reclame wilde laten zitten. Gert heeft dit afgekocht door het bod te verdubbelen.”

Eind december werd de tribune van SV Nieuwleusen zorgvuldig afgebroken en opgeslagen, de tekeningen werden gemaakt en de bouwvergunning werd op 15 februari 2017 verleend waardoor gestart kon worden met de werkzaamheden. “Pekkeriet graaft uit, fundering wordt gelegd en van de Kamp komt met beton, Wienen met de noodzakelijke kraan en experts van beide bouwbedrijven en verenigingen zetten alles in elkaar. De stoeltjes worden besteld, TAS-stadionreclame regelt de bordjes op de stoeltjes, het glas wordt door Grobbee erin gezet, het kunstgras komt uit Genemuiden en vrijwilligers werken vervolgens de boel af met bestrating”, somt de voorzitter op, “Ik weet dat het voorgaande een sterke versimpeling is van de realiteit maar als ik alle stappen op zou moeten noemen, kunnen we deze middag niet eens genieten van de All Stars wedstrijd. Wij hebben in ieder geval als leden en toeschouwers met grote bewondering gekeken naar de samenwerking tussen beide bouwbedrijven, beide verenigingen en alle vrijwilligers. Voetbal mag dan wel oorlog zijn maar in Dalfsen doen we dat gelukkig anders. En daar mogen we met elkaar heel trots op zijn. Dank allen!”

Gert van Marle en Jacco van Pijkeren werden met name bedankt. “En wij bedanken uitdrukkelijk de vrijwilligers die, op welke wijze dan ook, geholpen hebben bij de bouw van de tribune. Ook willen wij namens jullie allemaal de coördinatoren Johan Lindeboom en Jan Bosch bedanken!” Maar het project is nog niet helemaal af… Erwin van Leussen, de voorzitter van SV Nieuwleusen werd naar voren geroepen want: “We willen onze schuld nog aflossen. Daarom ontvangt Erwin van zowel ASC’62 als SV Dalfsen een euro, waarmee het totale aankoopbedrag is voldaan. Nu is de tribune echt van ons!”

Nadat locoburgemeester Agricola het lintje bij de tribune doorknipte, stroomde de nieuwe tribune vol voor de groepsfoto die ingelijst wordt aangeboden aan beide bouwbedrijven. “Beide sportverenigingen voetbalden als goede buren… en zijn nu vrienden van elkaar. Dat kan groeien tot meer mooie dingen, zoals de realisatie van gezamenlijke jeugdteams,” zegt Agricola, “Deze saamhorigheid en verbodenheid moeten we koesteren en zo houden!”

De helden van de wedstrijd ASC All Stars – SVD All Stars kwamen daarna onder applaus het veld op. De All Stars van SVD wonnen van ASC met 5-3. Hierover volgt in de loop van de dag een verslag.

(foto’s: Johan Bokma Fotografie)