OMMEN – Als politieagent maak je een boel mee, maar soms komen er wel heel opmerkelijke situaties voorbij. Zo werden agenten in Ommen woensdag opgeroepen om te assisteren bij het opsporen van… een olifant. Dat meldt RTV Oost.

 

‘Volgens de meldkamer zou er een olifant door de tuin van de melder lopen’, schrijft de politie op Facebook, ‘en ook al aan het eten zijn van zijn perenboom. De melder gaf desgevraagd aan dat het geen grapje betrof.’

Dat het inderdaad niet om een grap ging, bleek toen agenten bij het huis van de melder aankwamen. Daar lagen ‘grote bulten ontlasting’ op de oprit, ontlasting die inderdaad weleens afkomstig van een olifant kon zijn. De geschrokken bewoners vertelden de agenten dat de eigenaar van olifant Buba het beest inmiddels had opgehaald en was vertrokken via een bospad. Het bleek voor de agenten een kleine moeite om via het bospad de eigenaar én de olifant te traceren.

De agenten schrijven: ‘Het bleek dat de eigenaar een circusmedewerker is, die dagelijks enkele keren met Buba in het bos wandelt. Op een onbewaakt moment, zag de olifant kans om een tuin in te lopen. Volgens de eigenaar doet het dier dit normaal gesproken nooit.’

‘De olifant hoorde bij circus Freiwald, dat dezer dagen op een camping in de omgeving is neergestreken. De eigenaar van het dier baalde stevig van het incident en is vervolgens samen met ons teruggegaan naar de geschrokken bewoners.’ De man heeft de ontlasting op de oprit en in de tuin opgeruimd en de bewoners financieel gecompenseerd voor de geleden schade. En de agenten? Die maakten nog even een foto met Buba, ‘om te voorkomen dat niemand ons gelooft…’.