DALFSEN – Vereniging Groen Gebogen en Stichting het Levende Dorp slaan de handen ineen, op zoek naar het duurzame toekomstbeeld van de Gemeente Dalfsen. Zij organiseren de komende periode, in aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen, vier ‘DuurzaamheidsDialogen’ in Theater de Stoomfabriek.

Op 21 februari om 19.30 gaat de dialogen-reeks van start met de vertoning van de documentaire ‘Normal is Over’. Gemaakt door de prijswinnende Nederlandse filmmaker en journalist Renée Scheltema. In de documentaire onderzoekt Scheltema op scherpzinnige wijze waarom economische groei nog steeds onze heilige graal is, terwijl deze leidt tot uitputting van de aarde en klimaatverandering.

Centraal in de documentaire staan de oplossingen die op kleine en grote schaal over de hele wereld de koers naar een duurzame toekomst inzetten.  Op gebieden zoals organische landbouw, het weren van plastic, beschermen van bedreigde diersoorten, ecologische economie, duurzame architectuur, hernieuwbare energie en meer.  Kortom: een film vol inspiratiekracht!

Scheltema zal deze avond virtueel aanwezig zijn via skype om vragen te beantwoorden en een gesprek over duurzame oplossingen op gang te brengen.

Nieuwsgierig? Kijk hier de trailer:  http://normalisoverthemovie.com/

De DuurzaamheidsDialogen vinden plaats op de volgende data; aanvang 19.30

28 februari       Circulaire Economie door o.a. Heico van der Blonk, Lector Netwerken in een Circulaire Economie verbonden aan Windesheim Zwolle. Over het belang van duurzame productie en hergebruik van lokale grondstoffen. Met drie inspirerende voorbeelden uit Dalfsen; De Vechtdal Brouwerij, Kringloop Deuroe Veuroe Nieuwleusen en VanLenthe groenrecycling.

7 maart            Over Noaberschap. Lokale initiatieven die als doel hebben het versterken van onderlinge menselijke relaties geven presentaties over hun werkwijze, motivaties en ervaringen. Met Bob Radstake van Stichting Het Levede Dorp, Broodfonds Blauwe Bogen en Stilstaan bij leven en sterven.

14 maart         Duurzaamheidscafe in gesprek met de politiek.

Toegang is gratis. Wilt u aanwezig zijn? Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@hetlevendedorp.nl.