Machtsvertoon op de vloer (foto: Johan Bokma Fotografie)

 

 

DALFSEN – Voor de zevenentwintigste achtereenvolgende keer was de Trefkoele+ het toneel van de Dutch Open Championships. Zaterdag deden er meer dan 400 deelnemers uit ruim vijftien verschillende landen in vier verschillende disciplines mee. Vooral bij het Sambo en Combat-Sambo is er een toenemend aantal landen dat deelneemt. Landen als België, Frankrijk, Duitsland, Litouwen en Engeland komen al jaren. Nieuw dit jaar waren Sri Lanka, Ghana en Canada. Maar ook Amerika, Algerije, India, Rusland en Oekraïne waren weer van de partij.

Ook de samboka’s van Sportcentrum Emsland wisten zich in het sterke deelnemersveld goed staande te houden. Ruben Drost (32) uit Zwolle kwam uit in de klasse tot 90 kg en dat was een poule van maar liefst 13 spelers. Hij verloor de eerste ronde, maar kwam terug via de herkansingen. Uiteindelijk verloor Ruben de partij om het brons en werd heel mooi vijfde. Bij de dames senioren kwam Nina Zandman (19) uit Beerze uit in de klasse tot 64 kg. In een zware poule verloor ze helaas in de herkansing de partij om het brons. Ook een vijfde plaats voor haar. Mart Veurink (9) uit Ommen had zijn debuut op het Dutch Open en vocht zich in de poule tot 34 kg naar het zilver. Ook in de klasse tot 34 kg maar dan een leeftijdsklasse hoger moest Ommenaar Connor Sluiter (10) het in de herkansing opnemen tegen een Litouwer. Helaas werd hij vierde. Lindy Zandman (13) uit Beerze stoomde in de klasse tot 53 kg door naar de finale en wist ook deze te winnen. Een mooie gouden medaille voor haar. In de klasse tot 58 kg wist Ilse Schepers (15) uit Ommen een prima bronzen plak te bemachtigen.

Niek Lamberts (17) uit Vroomshoop speelde in de klasse tot 60 kg én tot 65 kg mee. Beide poules verliepen goed en hij mocht tweemaal de hoogste trede van het podium beklimmen. In de klasse tot 75 kg kwamen Lars Brinkhuis (17) en Iwan Lubbers (16) uit Oudleusen beide in de finale. Na een spannende partij trok Iwan aan het langste eind en werd kampioen. Lars moest daarmee genoegen nemen met het zilver.

 

(foto’s : Johan Bokma Fotografie)