DALFSEN – In 2005 trokken de bandleden de stekker er uit, maar in 2009 begon het toch weer te kriebelen en kwam het viertal weer bij elkaar. De Duitse rockband Guano Apes is springlevend en staat zaterdag 8 juli als hoofdact op het podium van het Stone Rock Festival bij de zwevende kei in Dalfsen.

In de jaren negentig bestormde de formatie de hitlijsten met nummers als ‘Lords of the Boards’ en ‘Open Your Eyes’ die zijn te vinden op het debuutalbum ‘Proud Like A God’. Kenmerkend voor Guano Apes is de dynamische sound in combinatie met de energieke liveshows en sterke frontvrouw Sandra Nasić die het goed doet bij fans van grunge, alternatieve rock en nu-metal.

Donderdagochtend begon de voorverkoop van de Early Bird tickets voor de zevende editie van het Stone Rock Festival en aan het eind van de dag moest er al ‘nee’ worden verkocht. En dat zonder dat er ook maar iets van het programma bekend was!

In het nog prille verleden van het festival deden diverse band van betekenis Dalfsen aan: De Staat, John Coffey, The Deaf, DeWolff, Drive like Maria, Peter Pan Speedrock, Paceshifters, Navarone, Bombay, De raggende manne en The Indien.

Binnenkort wordt de rest van het programma bekend gemaakt.