Annemieke Schollaardt won voor de tweede keer op rij de Zilveren RadioSter (foto: Anja Robertus Fotografie)

 

 

BINNENLAND – Presentator en programmamaker Gerard Ekdom is donderdag tijdens het Gouden RadioRing Gala twee keer in de prijzen gevallen. Hij won de prijs voor de beste radioman, de Zilveren RadioSter, alsmede de Gouden RadioRing voor het BNNVARA-programma Ekdom in de Ochtend 7 dat sinds 2015 wordt uitgezonden op NPO Radio 2. Ekdom won de zilveren ster al drie keer eerder.

Annemieke Schollaardt, eveneens van NPO Radio 2, kreeg de Zilveren RadioSter Vrouw. Zij won de prijs ook al eens in 2011. De andere genomineerden waren De Staat van Stasse (KRO-NCRV, NPO Radio 2), Somertijd (Radio 10), Kaj (BNNVARA, NPO 3FM) en Mattie, Fien & Igmar (Qmusic).

De zeventigjarige radiomaker en -presentator Frits Spits (Taalstaat, NPO Radio 1 op zaterdag) overhandigde Adam Curry de Marconi Oeuvre Award. De Nederlandse Amerikaan hield een speech van ruim tien minuten waarin hij iedereen met wie hij ooit samengewerkte, bedankte. 

Joost Swinkels van Qmusic werd bekroond met de Marconi Award voor aanstormend talent. De prijs voor beste zender was voor Radio 10 en Roosmarijn Reijmer ging ervandoor met de Marconi Impact Award. Zij presenteerde tussen 2011 en 2017 3voor12Radio op 3FM. Zij is nu deejay af en werkt voor een eventbureau in Amsterdam.