(Foto: Evert Jan Pasman)

 

 

OMMEN – Het eerste Ommer bierdoppen festival voor KiKa in het buurtschap Arriën, heeft zaterdag veel mensen op de been gebracht. Wethouder Ko Scheele opende het festival door samen met organisator Dikkie Buitenhuis een flink aantal doppen in de daarvoor bestemde containers te storten.

Gedurende de dag bracht menig bezoeker zakken, emmers of dozen gevuld met doppen zodat de containers langzamerhand voller werden. Vanuit Uithuizermeeden werd zelfs een aanhanger met een slordige 80.000 doppen gebracht. Het programma begon met een optreden van Wendy uit Hardenberg, gevolgd door een show van dansers en danseressen in verschillende leeftijdscategorieën van Studio 85 uit Ommen.

De twee podia waren in de middag en avond gereserveerd voor bands uit de regio met als eerste een vol podium door het popkoor X-cream. Op het hoofdpodium was ruimte voor Shadowplay, Band M, en BOMB. Vanuit het kleinere podium in de tent kwam het geluid van The New American Farmers en de 55 Blues Club. Jongerenband New Challenger let’s play gaf hier ook een fantastisch optreden en kon zich prima meten met de meer gelouterde bands. De avond werd afgesloten met Emptyfield uit Deurne, een band die de organisator gehoord en gezien had op het Bierdoppenfestival in Someren.

Alle artiesten, vrijwilligers en activiteiten verleenden belangenloos hun medewerking en droegen zo bij aan een mooie opbrengst voor KiKa, het goede doel waar de totale opbrengst van het festival en de bierdoppen naar toe gaat. Hoeveel het exact opgebracht heeft zal de komende weken bekend worden na het wegen van de bierdoppen.

Het inleveren van doppen kan gewoon blijven doorgaan bij Dikkie Buitenhuis of Vrijlijk milieu in Ommen