DALFSEN – Voor de deelnemende  scootmobielers  en rolstoelers liep het tijdens de Wandel3daagse allemaal letterlijk op rolletjes. Vrijdagavond huldigde wethouder Ruud van Leeuwen hen op het Kerkplein met een gouden plak.

Om hen heen een kleine twaalfhonderd wandelaars, kinderen en volwassenen, die even pas op de plaats maakten en wat te drinken namen om daarna verder te wandelen naar zorgcentrum Rosengaere voor het defilé. Vandaaruit ging het naar De Trefkoele+ waar de meute werd onthaald met bloemen, iets te drinken en lekkere hapjes. Onder hen ook de scouts met cowboyhoeden van de D‘alflandgroep. Met die hoeden trokken ze volop de aandacht en daar was het hen ook om te doen. Zij gaan volgend jaar juli naar de world jamboree in Amerika en willen met heitjes voor een karweitjes zoveel mogelijk geld genereren om dat mogelijk te maken. Per persoon moeten ze het lieve sommetje van 4.500 euro bijeen zien te sprokkelen. Een pittige opgave, maar met het bakken van taarten en het doen van klusjes denken ze een heel eind te komen.

De Wandel3daagse maakte deel uit van het sportieve evenement Datrion dat staat voor Dalfsertriatlon. Deze maand volgen nog de Fiets3daagse en de Zwem4daagse. Kijk voor meer informatie op www.datrion.nl.

De wandelroutes waren rondom het dorp Dalfsen uitgezet en gingen onder meer richting het Rechterenseveld en het Rechterensebos en vervolgens naar Ankum en De Stokte.

Ongeveer negentig vrijwilligers zorgden ervoor dat de wandeldagen vlotjes verliepen. Ze waren overal, bij de muziek op het Kerkplein en bij de oversteek- en de traktatiepunten.