DALFSEN – Waar is de lekkerste kibbeling te krijgen? Dat is persoonlijk natuurlijk en over smaak valt altijd te twisten. Maar smaak en kwaliteit winnen eigenlijk altijd. Wat ook meespeelt is de vriendelijkheid van het personeel. De Vereniging van Nederlandse Visspecialisten houdt dit jaar voor het eerst de Kibbeling Cup 2017 en tot en met 12 mei kan het publiek een stem uitbrengen. Dat wordt de komende periode dus overal in het Vechtdal en Twenterand kibbeling eten. Een visje per week past in de voedingspiramide, dus waarom niet? Gert Jan Beekhuis van Visspeciaalzaak Dalfijn aan het kerkplein in Dalfsen doet ook mee.
“Natuurlijk is het leuk als we in de top drie eindigen, maar we zijn vooral benieuwd naar de beoordeling. We staan open voor verbeteringen en tips. We hopen dan ook dat veel klanten onze kibbeling, gemaakt van alaska-pollack,.komen proeven en beoordelen. In de winkel staat elke dag een proefbakje kibbeling klaar”, aldus Gert-Jan Beekhuis die benadrukt dat er bij het bakken heel wat komt kijken. “Zo moet het beslag precies de goede dikte hebben en de olie de juiste temperatuur. Ook moet de vis niet te kort of te lang gebakken worden en zijn de kruiden van groot belang.”

De wedstrijd bestaat uit twee ronden. In ronde één kunnen de consumenten hun keuze maken via een online stemtool en in ronde twee is het oordeel aan de vakjury. Vervolgens wordt de winnaar gekozen. De uitslag wordt bekend gemaakt tijdens de Visbeurs in Spakenburg op 2 oktober. De Kibbeling Cup is te volgen via www.facebook.com/kibbelingcup.

Visgilde Theun de Jong in Hardenberg, Urker Vishandel De Zeemeeuw in Nijverdal en Hellendoorn en Vishandel Jannet in Elim, Slagharen en De Krim mengen zich ook in de strijd om de lekkerste kibbeling.