Een mooie actie van Sharon Nooitmeer (foto: Kristian Giesen)

 

 

DALFSEN – Met drie punten verschil heeft het handbalteam van Monique Tijsen zich zondagmiddag in de finale van het landskampioenschap weten te knokken. Op eigen grondgebied wonnen de Dalfsenaren met 30-27 van V&L.

De ploegen lieten het publiek van een mooie en spannende wedstrijd genieten. In de eerste helft tot de negende minuut nam Dalfsen het voortouw. Daarna pakte V&L de kop tot aan de rust. Het ging over en weer. Scoorde Dalfsen, dan was het daarna weer de beurt aan V&L, veroorzaakt door het feit dat Dalfsen vaak te laat terug was op de eigen helft met het gevolg dat V&L alle ruimte kreeg om te scoren. Keepsters Yara ten Holte en Kelly Hoffmans wisten menig aanval in de kiem te smoren.
In de tweede helft was het van een heel ander laken een pak. In de vierde minuut stond het 14-13 in het voordeel van de Dalfsen en daarmee werd de toon gezet. In de veertiende minuut lag Dalfsen al 5 punten voor. Een enerverende wedstrijd. Er werd fel gespeeld en aan beide kanten werd gestreden voor ieder doelpunt. De dames van V&L vochten tot de laatste seconde, maar moesten uiteindelijk hun meerdere erkennen in de Dalfsenaren.

De eerstvolgende wedstrijd is tegen VOC in de ‘best of three’. Deze wordt staat in de agenda voor zondag 22 april om 14.00 uur in de Trefkoele+. 
Kaarten zijn uitsluitend verkrijgbaar via http://handbalkaartverkoop.nl/.
Zondag 29 april is de tweede wedstrijd uit de ‘best of three’. Plaats van handeling is Sporthal Elzenhagen te Amsterdam. De eventuele derde wedstrijd is een week later, op zondag 6 mei, ook dan weer in Amsterdam.