DALFSEN – Presentatrice Gea Zandink van Philadelphia was zichtbaar onder de indruk van het talent dat zich zaterdag in de Trefkoele+ had verzameld. In het verleden nam zij zelf deel aan verschillende zangconcoursen en uit ervaring weet ze hoe spannend het is om op een podium te staan. De vlag dekte de lading van het toegankelijke feestje dat de titel Dalfsen Got Talent had gekregen. Dat er een vervolg komt is wel zeker.

“Mag ik bij jou schuilen…” klonk het door het PlusCafé. Het was Mirjam van Gelder die het lied van Claudia de Breij voor een volle zaal ten gehore bracht en dat deed ze heel knap. Zij kreeg alle lof van de jury, bestaande uit burgemeester Han Noten, directeur Miep van Es van Rosengaerde en voorzitter Geert Schepers van Kulturhus Trefkoele+.
Ozeias van der Veer, de conciërge van Trefkoele+, deed samen met Kevin Bruggeman de ijzersterke rap-act ‘Regelarm’, die gaat over de regelarme zorg waar zij als cliënten van Philadelphia mee te maken hebben. Ook de dames van Villa Kakelbont vertoonden hun kunsten. Zij zongen het lied Hartbeat. Alle deelnemers aan Dalfsen Got Talent kregen een groot en verdiend applaus! Voor Rachel, één van de zangeressen van Hartbeat, was het dubbel feest. Zij werd vanaf het podium toegezongen omdat ze jarig was!

“Sommige talenten hebben echt een drempel overwonnen om dat podium op te gaan”, zegt Emily Poppe, de bedrijfsleider van de Trefkoele+. Iedere deelnemer aan Dalfsen Got Talent was een winnaar, maar er was ook nog een plaats 1, 2 en 3. Thamar Vetkamp (viool spelen) en Fernand van Ankum (playback) werden samen derde. Felicia Westerhof begeleidde zichzelf op gitaar en zong ‘Hij was maar een clown’. Zij veroverde de tweede plaats. En op nummer één kwamen Ozeias van der Veer en Kevin Bruggeman met de rap-act ‘Regelarm’.

Het idee voor Dalfsen Got Talent kwam overigens uit de koker van Inge Nooijen (gemeente Dalfsen), Paula Bloo, Gea Zandink, Emile Borger (licht en het geluid) en Emily Poppe. De Maatschappelijke beursvloer was de aanleiding. Inge Nooijen en Emily Poppe raakten aan de praat met enkele medewerkers van Philadelphia en al vlot was het idee s geboren. “Na het succes van zaterdagavond komt er zeker een herhaling van Dalfsen Got Talent”, aldus Emily.

De organisatie werkte samen met de gemeente Dalfsen, SMON, Philadelphia, RIBW, Rosengaerde, Sprank, Thuis, Het Zand en Villa Kakelbont.

 

(foto’s: Johan Bokma Fotografie).