DALFSEN – De derde Blauwe Bogendag, ditmaal met golden oldies als thema, zit er op. De dag werd afgesloten door de coverband Lead, voor de deur bij Nikki’s op het Kerkplein. Rond middernacht was het stil en rond half een zat er niemand meer met een drankje op het terras, geheel volgens de afspraken die in de evenementenvergunning staan. Robert Lans van Nikki’s schreef zaterdag op Facebook: ‘Dorpsgenoten, dit is wat Dalfsen wil, Dalfsen wil leven en genieten. Het was een zware avond om de afspraken te handhaven. Het is ons gelukt! Iedereen bedankt voor zijn massale komst en het begrip en respect tegenover mijn fantastische team!’

Overdag, onder een zinderend zonnetje, was er de braderie en een bingo. Ook waren er oldtimers en bijzondere auto’s te bewonderen van Classic Job en Autotechniek Sohns / Achterasrevisie.nl. En natuurlijk was er muziek, verzorgd door DJ Vinyl die draaide waar het publiek om vroeg.  

Verder waren er oud Hollandse spelletjes voor jong en oud en de historische Kring Dalfsen stond er met een kraam waar informatie werd gegeven over de koffievervanger cichorei en de geschiedenis van de cichoreifabriek aan de Vecht in Dalfsen.

Op het podium van Nikki’s op het Kerkplein staat vanavond de coverband Lead. Een half uur na middernacht sluit het grand café de deuren

Het thema voor volgende week vrijdag is fun4Kids. Er staat van alles op het programma, varierend van spannende en uitdagende spellen die door scouts van de D’Alflandgroep worden begeleid tot een voetbalkooi, een krijt- en schilderwedstrijd, een puzzeltocht door het centrum, knutselen en nog veel meer. Voor de volwassenen is er een kunstmarkt rond de kerk.

 

 

(foto’s: Johan Bokman Fotografie)