Trots en vol ambities presenteerden de motorcoureus zich aan sponsoren en publiek (foto: JTS Fotografie)

 

 

NIEUWLEUSEN – In De Deel heeft START Racing zaterdagavond het team en de motoren gepresenteerd aan de sponsoren en race-liefhebbers. Ook werden de ambities voor het nieuwe seizoen besproken. 

Danny van der Sluis uit Staphorst is de opvolger van Ricardo Brink. Hij gaat met een CBR1000RR Fireblade SP2 rijden in de NK SuperCup 1000. START Racing maakt daarmee de overstap van een Yamaha naar een Honda die wordt geprepareerd door Ten Kate Motoren uit Nieuwleusen.

Van der Sluis werd in 2015 al eens kampioen in de NK SuperCup 600 en stond vorig jaar na het seizoen op een goede derde plaats in deze klasse. Voor Van der Sluis een nieuw team, een nieuwe klasse op een nieuwe motor, maar wel met verwachtingen om mee te kunnen strijden om de podiumplaatsen.

Patricia Kok rijdt voor het tweede seizoen voor Start Racing en trekt met de Yamaha R6 alles uit de kast om hoog te eindigen in de NK ProCup 600. Vorig jaar eindigde ze als vierde in de eindrangschikking, maar nu wil ze strijd aan gaan om op het podium te eindigen.

Beide coureurs hebben al de nodige kilometers gemaakt tijdens een voorjaarstraining op de circuits in het Spaanse Aragon en Valencia.

Aanstaande zaterdag is de eerste wedstrijd van het seizoen op het TT Circuit in Assen.  Daar wordt over twee weken ook de tweede race van het seizoen verreden. Tijdens de OW cup zijn deze races gratis voor publiek toegankelijk. Voor de liefhebbers een mooie gelegenheid om eens rond te kijken op het circuit en de Paddock.

 

 

(foto’s: JTS Fotografie)