DALFSEN – Het theaterseizoen is nog maar een paar maanden onderweg of het eerste concert in theater De Stoomfabriek is al uitverkocht. Dat meldt een woordvoerder van het theater. Het betreft Sound of Silence, de muzikale tijdreis van Joost Botman en Niels van der Gulik langs het euvre van Paul Simon en Art Garfunkel op 10 november. Het tweetal wordt bijgestaan door percussionist Richard Heijerman.

Met prachtige muziek, verhalen en anekdotes uit de roerige jaren zestig en zeventig verhalen Joost en Niels op boeiende en vaak droogkomische wijze over Simon en Garfunkels weg naar succes, de botsingen tussen de twee, hun professionele artistieke scheiding en het legendarische reünieconcert in Central Park in 1981.
Net als hun grote helden zijn Joost en Niels soms ook op zoek naar verbondenheid, al vinden ze elkaar altijd terug in hun muzikale spel. De lol spat er vanaf bij de uptempo nummers en bij de breekbare nummers bezorgen ze het publiek kippenvel. Ja, Sound of Silence is absoluut een feelgoodconcert, maar het werpt ook een nieuw licht op tijdloze hits als The Boxer, Mrs. Robinson, The Sound of Silence, Cecilia en Bridge over Troubled Water.

0f er later in het seizoen eventueel een tweede concert wordt ingepland is niet bekend.