https://www.overijssel.nl/publish/pages/107257/344px/ankportretdef.jpg

CdK Ank Bijleveld op het balkon van het Provinciehuis in Zwolle (foto: Provincie Overijssel)

 

DEN HAAG / OVERIJSSEL – CDA-coryfee Ank Bijleveld, Commissaris van de Koning van Overijssel, wordt vrijwel zeker minister van Defensie in het kabinet Rutte III. Verschillende media melden dat op basis van Haagse bronnen. De hoogste baas van onze provincie heeft het nieuws nog niet bevestigd. “Morgen (woensdag red.) gewoon half tien op appèl bij de Statencommissie financiën en bestuur mensen, dat is ’t enige dat ik bevestig”, aldus de CdK op Twitter.

Den Haag is geen onbekend terrein voor de 55-jarige Bijleveld. In 1989 was ze het jongste Kamerlid en in 2007 trad ze aan in het kabinet Balkenende-IV als staatssecretaris van Binnenlandse Zaken waar ze verantwoordelijk was voor de staatkundige hervorming van de Nederlandse Antillen. Lees verder op RTV Oost

 

Tijdens de commissievergadering op woensdagochtend kreeg zij bloemen aangeboden van de Jongerenraad Overijssel. De jongeren droegen een uniform van Defensie, een knipoog naar het nieuws dat de naam van de commissaris wordt genoemd als minister van Defensie. Ank Bijleveld kreeg de bloemen omdat ze ‘beschermvrouw’ is van de Jongerenraad en de jongeren haar wilden bedanken voor haar inzet en steun. Ze liet weten zeer vereerd te zijn met de aanbeveling, maar dat ze er nog niks over kon zeggen.