DALFSEN – Samen met LR de Vechtruiters hield Ponyclub Dalfsen zaterdag op de Bellingeweer het clubkampioenschap. Gwendolyn Krieger werd eerste met haar C-pony Heidepeel’s Constantijn. Zij lieten fantastische ritten in de M1-klasse dressuur zien en een geweldig springparcours. Amazone Angela de Boer werd clubkampioen van LR de Vechtruiters met haar paard Urno. Ruiter en paard behaalden 228 punten in de Z1 dressuur.

Onder het toeziend oog van ouders en belangstellenden hadden de deelnemers ’s ochtends hun pony’s losgereden. De dressuurproeven in de klasse B tot en met M1 werden beoordeeld door Hilde Campen-Homan, jurylid van de KNHS, terwijl Yvonne Onderdijk de punten noteerde. Na het rijden van hun proef werden de kinderen gecoacht door Hilde zodat ze in de toekomst nog betere resultaten kunnen halen.

Na de lunch was het de beurt aan de paarden. Er werd dressuur gereden door ruiter en amazones in de klasse B tot en met Z1. Ook deze werden beoordeeld door Hilde. Daarnaast stond er een springparcours klaar voor de deelnemers van de ponyclub. Dit parcours werd door de ruiters en amazones onder leiding van Johan Marsman verkend. Hij is instructeur van de ponyclub en tevens oud lid van de ponyclub. Tijdens het springen gaf Johan, geassisteerd door Wendy Jansen, de beoordeling. Na het officiële springparcours mochten alle kinderen die dat wilden, nog een rondje springen. Zij werden door Johan voorzien van aanwijzingen.

De vele toeschouwers beleefden een prachtige dag en zagen knappe prestaties van alle deelnemers. Deze zonnige, gezellige en sportieve dag werd afgesloten met een hapje en een drankje tijdens een zeer interessante clinic. Tot slot hield Remke van Berk een interessante clinic. Zij deelde haar kennis over freestyle, trainingsmethode voor paard en mens.

 (foto’s: Johan Bokma Fotografie)