NIEUWLEUSEN –  Henri ‘cigar box’ Grootenhuis van The New American Farmers heeft een nummer geschreven met als leidraad het radioprogramma Blues meets Rock, gepresenteerd door Dewy Mulder. Hoogstpersoonlijk leverden de bandleden de ode op een zilveren schijfje af in de Vechtdal FM studio boven Bos Bedden. Dat gebeurde tijdens de live-uitzending van Blues meets Rock. De titel van het nummer? Dat was niet zo ingewikkeld. ‘Blues meets rock’ natuurlijk!

Dalfsenaar Henri Grootenhuis: “Blues meets Rock is een belangrijke inspiratiebron voor me en daarom is het ook onderdeel van de cigar box musical die dit najaar in premiere gaat in theater De Stoomfabriek in Dalfsen. Hartstikke leuk dat het nummer direct zijn release beleefde en dat we erbij waren.”

Van het cultureel fonds kreeg Henri afgelopen jaar een subsidie om een heuse cigar box musical te schrijven met in de hoofdrol de zelfgemaakte sigaardoos gitaren, oftewel de cigarbox.  De allereerste editie van het cigarbox festival zorgde voor een muzikale exposure van het Vechtdal die zijn weerga niet kende. De aftrap van het zevende festival op rij is dit jaar op zaterdag 1 september, uiteraard bij Calluna op de grens van Dalfsen en Ommen. Dankzij het festival en de workshopactiviteiten van Dutch instrument 4u (Henri Grootenhuis) heeft het zelf maken van instrumenten met allerhande materialen een enorme vlucht genomen.

“We zijn supertrots dat we met ons bluesrock programma mensen zoals Henri weten te inspireren en stiekem hopen we natuurlijk dat er nog meer blues- en rockliefhebbers worden gemotiveerd. Iedereen is altijd welkom om zijn of haar passie voor muziek met ons te komen delen. Zo is Henri hier ooit de studio binnen komen wandelen. ‘Blues meets Rock’ gaan we in ieder geval heel vaak draaien”, aldus radiohost Dewy, die geïnteresseerden adviseert regelmatig een kijkje te nemen op https://www.facebook.com/bluesmeetsrock/