Goed nieuws voor de bewoners van het buitengebied van Vechtdal. CIF wil namelijk starten met de aanleg van glasvezel op het platteland. Om dit te doen, moet de helft van de bewoners vóór 28 november 2016 een abonnement via glasvezel afnemen. Hiervoor start CIF op 19 september de campagne Glasvezel buitenaf.

In totaal gaat het om circa 4500 huishoudens en bedrijven in de gemeenten Dalfsen, Ommen en een klein deel van Zwolle. De bewoners kunnen kiezen uit diensten van zes verschillende aanbieders, namelijk Caiway, CBizz, Solcon, Fiber, PLINQ en WeServe. Naast een abonnement bij een dienstaanbieder betalen de bewoners een Vastrechtvergoeding van 9,95 euro per maand.

Deze week valt een uitnodiging voor de informatieavonden bij de bewoners op de deurmat. CIF heeft ervoor gekozen om bewoners persoonlijk te informeren. “Wij vinden het belangrijk om vanuit CIF te vertellen wat glasvezel is en wat de mogelijkheden zijn. Maar ook waarom een deelname van 50 procent noodzakelijk is om glasvezel te kunnen aanleggen. Tijdens de informatieavonden zijn ook de dienstaanbieders aanwezig. Mensen die zich dan al willen oriënteren op het gebied van diensten, kunnen bij hen terecht,” vertelt Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf.

Glasvezel voor iedereen
Het uitgangspunt van CIF is om iedereen aan te sluiten. Een beperkt aantal bewoners kan geen gebruik maken van het standaard aanbod, maar krijgt een maatwerkoplossing aangeboden. CIF zal hen persoonlijk benaderen om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor het realiseren van de glasvezelverbinding.

Samenwerking met Vechtdal Breedband, Nieuwleusen Synergie en BBNoW
Om de doelstelling van 50 procent inschrijvingen te halen, werkt CIF samen met de lokale initiatieven Vechtdal Breedband, Nieuwleusen Synergie en BBNoW. Dat zijn de bewonersinitiatieven binnen de gemeenten Ommen en Dalfsen en een deel van Zwolle die zich als doel hebben gesteld het buitengebied van Vechtdal te voorzien van glasvezel.

Onder de naam Glasvezel buitenaf start CIF de campagne en doet de inwoners een glasvezelaanbod. Bewoners die zich tijdens een vorige vraagbundeling van een lokaal initiatief hebben aangemeld, dienen zich opnieuw aan te melden. Het is belangrijk dat iedereen, dus ook de bewoners die zich in het verleden hebben aangemeld, een abonnement afsluit bij een van de dienstaanbieders.

Meer informatie
Meer informatie is beschikbaar op de website glasvezelbuitenaf.nl