NIEUWLEUSEN – Ank Bijleveld, de Commissaris van de Koning van Overijssel, verricht vrijdag 24 maart in Nieuwleusen de officiële opening van de eerste camperplaats van Nederland met wellness.

De camperplaats in het Vechtdal schurkt tegen het idyllische Reestdal aan en is een initiatief van Janny Dekens in samenwerking met provincie Overijssel.

De pleisterplaats voor campers beschikt over 12 ruime verharde camperplaatsen van elk 80 vierkante waarvan vier met een hottub, massageruimte, een sauna en zelfs een schoonheidssalon. Daarmee is het de eerste camperplaats van ons land met wellness mogelijkheden. Daarnaast is er een broodjesservice en natuurlijk is er gratis WiFi. Dat alles gecombineerd met de rust en ruimte in de omgeving maakt de nieuwe camperplaats een aanwinst voor de regio. De camperplaats ligt op zo’n 7 km van de A28.
De nabijheid van cultuurrijke Hanzesteden als Zwolle en Kampen en pittoreske plaatsen als Giethoorn, Staphorst, Dalfsen, Ommen en Hardenberg maken de ligging ideaal voor camperliefhebbers. Rivier de Vecht biedt veel recreatiemogelijkheden en vanaf de camperplaats zijn veel (smaak)fietsroutes en wandelroutes mogelijk. Het Vechtdal kent talloze streekproducenten en smaakadressen zoals Wijngoed de Reestlandhoeve met het wijnwandelpad, wijnproeverijen en arrangementen. Verder varieert het aanbod  van (ANWB) topcampings en luxe logiesverstrekkers tot passievolle horeca en streekproducenten