DALFSEN – Op de tast eten? Dat gebeurde woensdagmiddag in het Pluscafé van de Trefkoele+. Deze blinde lunch was het resultaat van een match die vorig jaar oktober tijdens de Maatschappelijke Beursvloer was gemaakt tussen Vereniging Bartimeus Sonneheerdt en de Trefkoele.

Voorafgaand aan de lunch was er een lezing over hoe het is om met een visuele beperking te leven. Het verhaal van de aanwezige ervaringsdeskundige maakte grote indruk op de toehoorders. Zij wilde met haar verhaal vooral duidelijk maken dat ze zich niet wilde laten beperken door haar beperking.

Voor de lunch werd iedereen geblinddoekt. Op die manier kon men zelf ervaren hoe het is om met een visuele beperking  te leven. Dat dat niet meeviel bleek wel uit het aantal keren dat er gesmokkeld werd met de blinddoek. Een glaasje melk inschenken valt namelijk niet mee als je niets ziet. De sfeer aan tafel was uitbundig. Zowel onder de eerstejaars studenten Verzorging van ROC Menso Alting uit Zwolle als de rest van de aanwezigen. Voor sommige begon de uitdaging al bij het geblinddoekt vinden van een zitplaats. De voortreffelijke lunch werd geserveerd door de medewerkers van de Trefkoele+. Om het overzichtelijk te houden waren zij niet geblinddoekt.

Deze lunch was een mooi voorbeeld van wat deelname aan de Maatschappelijke Beursvloer op kan leveren. Het was voor alle betrokkenen een  bijzondere ervaring die voor altijd in het geheugen staat gegrift.

 

(foto’s: Johan Bokma Fotografie)