OVERIJSSEL – Festival Bierpop van Miss Montreal verhuist van Hardenberg naar Zwolle. ‘Na drie edities barst Bierpop uit zijn voegen, daarom gaan we verhuizen’, aldus de organisatie op de website. 10 November is de eerste Zwolse editie. Dat schrijft Janske Mollen in regionaal dagblad De Stentor.

‘Van Hardenberg naar de IJsselhallen in Zwolle. Daar is het veel groter, dus meer ruimte voor muziek. En bier. We verlaten Hardenberg met pijn in het hart’, aldus de organisatie.

Zangeres Sanne Hans komt oorspronkelijk uit Dedemsvaart, maar studeerde aan het conservatorium van ArtEZ in Zwolle. “De perfecte stad voor Bierpop next level” zeggen zowel Hans als de Bierpop-organisatie. “En nét wat dichterbij voor iedereen die niet in het Oosten woont.”

Door de aansluiting op het openbaar vervoer in Zwolle kan iedereen veilig thuiskomen. Dit jaar is er geen indoorcamping. Om de Hardenbergers tegemoet te komen rijdt er wel een ‘BierpopBus’ naar Zwolle (en ook weer terug).

De complete line-up is nog niet bekend, maar naast Miss Montreal zelf staan in elk geval Wulf en Suzan & Freek op het programma.

De ticketverkoop begint vrijdag 4 mei om 10.00 uur. Kaarten kosten via ticketmaster net geen veertig euro.