DALFSEN – Tientallen bezoekers lieten zich bijpraten over het brouwproces en kregen de kans biertjes te proeven met namen als Bleke Alie, Dalfs Blauw en Goed Goan. Het was gezellig druk bij de Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij die haar intrek heeft genomen in de voormalige gymzaal aan de Molendijk.

Vrijdagmiddag verrichten medemerkers van het Leerwerkcentrum van stichting Philadelphia de openingshandeling door een lint door te knippen. Dat deden ze in aanwezigheid van wethouder Klaas Agricola.

Zaterdag kon er – met lekkere livemuziek op de achtergrond – worden geproefd van de resultaten van het brouwproces en van producten uit de streek. Zo vonden de smaakvolle hamburgers van Vechtdalrundvlees gretig aftrek.

Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij is een zorgbrouwerij die dagbesteding geeft aan (jong)volwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Er wordt samengewerkt met het Leerwerkcentrum van stichting Philadelphia in Dalfsen. Iedere vrijdag helpen gemiddeld acht medewerkers onder begeleiding in de brouwerij. Ze bottelen bier, zorgen dat de flesjes van de juiste bieretiketten worden voorzien en ze verrichten allerhande hand- en spandiensten.