DALFSEN – Merlijn Kerkhof, de schrijver van het boek ‘Alles begint bij Bach!’, vertelt vrijdagavond in het cultureel café in de Trefkoele+ over de totstandkoming van zijn succesvolle boek over klassieke muziek.

‘Alles begint bij Bach!’ stond in minder dan geen tijd op allerlei tiplijsten. Het is een toegankelijk en vermakelijk begin van een muzikale ontdekkingstocht. In zijn boek schrijft Merlijn: “Het publiek dat op klassieke muziek afkomt is vijftig tinten grijs. Blank, hoogopgeleid, maar vooral: oud. Hoe vaak heb ik niet meegemaakt dat ik de jongste was in de zaal? Ik ben negenentwintig op het moment dat ik dit schrijf – zo jong is dat nou ik weer niet”.

Merlijn Kerkhof, zoon van een popmuzikant, is regelmatig te horen op zowel radio 3FM als op Radio 4. Meeslepend vertelt hij over de herkomst van (klassieke) muziek. Zelfs wanneer je zou denken ‘klassieke muziek is niets voor mij’, dan nóg weet Merlijn Kerkhof op zo’n enthousiasmerende wijze te vertellen dat het plotseling gaat leven. Hij is schrijver en voormalig redacteur en columnist bij NRC Next. Momenteel is hij muziekjournalist en recensent bij De Volkskrant.

Het cultureel café begint vrijdag om 20.00 uur. De entree bedraagt zeven euro vijftig. E-tickets zijn verkrijgbaar via de website www.cultureelcafedalfsen.nl of aan de balie van bibliotheek Dalfsen / Nieuwleusen.
Kaarten zijn ook te koop bij The Read Shop Schuurman en bij Primera in Dalfsen en aan de zaal.