De auto’s op de foto wijken af van de wagens die zaterdag gereden kunnen worden (bron: ANWB)

 

 

DALFSEN – Benieuwd of nieuwsgierig hoe een volledig elektrische auto rijdt en wat zoiets nou onderaan de streep kost? Zaterdag kunnen Dalfsenaren tussen 10.00 en 17.00 uur een proefrondje doen in een Nissan Leaf, een Renault ZOE, een Hyundai IONIQ EV, een BMW i3, een Kia Soul, een Opel Ampera-e of een Volkswagen E-Golf. Inmiddels hebben zich vijftig nieuwsgierigen aangemeld voor een ritje op stroom.

Het initiatief komt van de gemeente Dalfsen en de ANWB. Op het parkeerterrein van De Trefkoele+ staan zaterdag een slordige twintig elektrische auto’s tot een bedrag van 50.000 euro klaar om uitgebreid aan de tand te worden gevoeld. Samen met een medewerker van de ANWB wordt na een korte uitleg een rit gemaakt door de omgeving om zo te ervaren hoe het is om volledig op stroom te rijden. Dat is nog eens andere koek dan diesel, benzine of (aard)gas. Eventuele bekeuringen zijn overigens voor eigen rekening en worden achteraf verhaald.

Aanmelden is nog steeds mogelijk via http://proefritten.anwb-events.nl. De proefrit kan worden gemaakt in één van bovengenoemde auto’s.