VECHTDAL/SLAGHAREN – Omdat de kans bestaat dat de baan op termijn eerder onderhoud of renovatie nodig zal hebben, is de fundering van de nagelnieuwe achtbaan op Attractiepark Slagharen deze week op verschillende plekken versterkt. Vorige week werd de baan in gebruik genomen en – zoals gebruikelijk bij attracties als deze – voortdurend gemonitord. Hoewel betoncontructies altijd van tevoren worden doorgerekend, kan de praktijk alsnog uitwijzen dat er aanpassingen nodig zijn. Omdat de directie van het park inzet op de lange termijn, is gekozen voor het versterken van de fundering.

De verwachting is dat de achtbaan maandag weer open is voor het publiek.

“Er is op geen enkel moment gevaar geweest voor inzittenden van de achtbaan”, benadrukt directeur Wouter Dekkers van het attractiepark, “maar het was natuurlijk wel een flinke domper op de feestvreugde van vorige week.”.

De nieuwe achtbaan is van het type triple launch waarbij de passagiers stevig door elkaar worden geschud en drie keer achtereen van 0 naar 95 kilometer per uur worden gelanceerd en twee keer over de kop gaan.

Attractiepark Slagharen heeft de primeur in Nederland.