DALFSEN – Zeventien koks uit acht verschillende landen hebben donderdagavond tijdens het Nationaal Integratiediner voor ruim honderd gasten gekookt. Eten van over de hele wereld uit allerlei verschillende culturen. Evenals vorig jaar was ook deze (tweede) editie van het Nationaal Integratiediner weer een feest van diversiteit en verbinding.

Van Thaise garnalensoep tot Syrische baklava en Armeense sorba. De gasten konden eten uit alle hoeken van de wereld proeven. Het was fantastisch om te zien hoe iedereen trots was op zijn of haar gerechten. Gasten werden dan ook gestimuleerd om de soms onbekende gerechten te proberen.

Het was donderdagmiddag al een drukte van belang in de keuken van Trefkoele+. Enkele koks hadden ervoor gekozen om daar hun specialiteiten te bereiden in tegenstelling tot de collegakoks die thuis aan de slag waren gegaan. Binnen een mum van tijd was het gebouw gevuld met de meest heerlijke geuren. Rond de klok van zes was al het eten klaar en konden alle schalen, bakken en pannen naar het buffet. Na ruim twee uur te hebben genoten van alle bijzonderheden werden er ook nog nagerechten uitgedeeld en kregen de zeventien koks onder groot applaus een Nationaal Integratiedier kookschort. De foto’s die Johan Bokma tijdens het Nationaal Integratiediner maakte zijn hieronder te vinden en op www.trefkoeleplus.nl

 

 (foto’s: Johan Bokma Fotografie)