Alain Caron aan het koken op Overesch in Heino (eigen foto)

HEINO – Overesch Ecologische Landbouw is woensdag 18 oktober te zien het NPO2-programma BinnensteBuiten. In deze co-productie van KRO en NCRV staan wonen, eten & drinken en tuin & natuur centraal. Er is altijd speciale aandacht voor duurzaam leven, biologisch boeren en ga zo maar door.

De opnamen werden afgelopen zomer gemaakt. Samen met kok Alain Caron gingen vader Jan en zoon Rick Overesch langs de gewassen om te kijken en te oogsten. Vast item in het programma is de maaltijd die Alain bereidt met ingrediënten die van het bedrijf afkomstig zijn. De uitzending met Overesch is woensdag 18 oktober om 18.50 uur te zien via NPO2.

Begin dit jaar won het ecologische landbouwbedrijf de Groene Twinkeling omdat op een moderne manier een brug wordt geslagen tussen bodem, gezondheid en de landbouw. Waardering was er ook voor het feit dat op innovatieve wijze varkens worden ingezet bij bosbeheer zodat de ecologische kwaliteit van natuurgebieden toeneemt. Daarnaast betrekken vader en zoon Overesch het publiek bij hun ecologisch gedachtegoed met een bezoekerscentrum en belevingspad. De jury noemde het gemengde bedrijf, dat bestaat uit een varkenshouderij met akkerbouw en groenteteelt, een voorbeeld voor de agrarische sector.