Afbeeldingsresultaat voor leander broere

Leander Broere in 2014 toen hij zich sterk maakte voor een fietssnelweg van Dalfsen naar Zwolle (eigen foto)

Afbeeldingsresultaat voor johan wiltvank

Johan Wiltvank, de gedroomde kandidaat-wethouder (foto: PvdA Dalfsen)

 

DALFSEN – Leander Broere (36) uit Nieuwleusen wordt de lijsttrekker voor de Dalfser fractie van de PvdA. Dat hebben de leden woensdagavond besloten bij het vaststellen van de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Johan Wiltvank, de gedroomde kandidaat-wethouder als de PvdA de winst pakt, neemt de rol van lijstduwer op zich.

Broere is sinds 2014 actief als commissielid voor de partij. De warming-up voor het lijsttrekkerschap heeft hij al gehad. afgelopen periode heeft hij zich warm kunnen lopen in het team van de Zwolse wethouder Nelleke Vedelaar bij haar succesvolle campagne voor het voorzitterschap van de landelijke PvdA. “Ik heb zin om ook in Dalfsen een sterke campagne neer te zetten. Ook daar spelen onderwerpen als goed wonen, zeker werk, de beschikbaarheid van openbaar vervoer maar ook thema’s als duurzaamheid en de kwaliteit van natuur en landschap”.De leden van de PvdA kiezen voor een combinatie van talent en ervaring. Tweede op de lijst is het Lemelerveldse raadslid Jose Eilert, die bekend staat om haar strijd voor de kwaliteit van zorg en welzijn en het openbaar vervoer binnen de gemeente Dalfsen. Op plek drie staat oud wethouder Ton de Vries uit Nieuwleusen en op vier de ervaren onderwijsman Piet Weerstra uit Dalfsen. Nummer vijf van de partij is het jonge talent Joey van Driessen uit Lemelerveld.

Met slechts één zetel behoort 

de PvdA tot één van de kleinere fracties in Dalfsen. De lijsttrekker hoopt dat het verlies in 2014 in maart volgend jaar ongedaan kan worden gemaakt. “Gezien de landelijke ontwikkelingen vind ik het belangrijk dat er ook in de gemeenteraad van Dalfsen een groen en links geluid te horen is. Aangezien wij de enige partij zijn die dit geluid vertegenwoordigen hoop ik vurig op groei”, aldus de  ambitieuze en strijdvaardige eerste man van de PvdA-fractie. In het dagelijks leven is Leander Broere projectleider natuur & ruimte bij Natuur & Milieu Overijssel. Daarnaast heeft hij een adviesbureau. Tevens is hij secretaris bij vereniging Groen Gebogen en redacteur bij het Zwols Natuur Tijdschrift. Deze laatste twee functies zijn onbezoldigd.

In november presenteert de PvdA Dalfsen haar verkiezingsprogramma.