DALFSEN – Op het programma van de zevende editie van het Vechtdal Blues & Rockfestival staan dit jaar twee namen: Duketown Slim en In Trouble. Vanavond treden ze op in de Trefkoele+ in Dalfsen. Organisatoren Wim Bosch en Henri Grootenhuis over de bezetting: “Allebei doen ze de titel van het festival eer aan, want ze brengen een mooie mix van rootsy blues en heavy rock.”

Duketown Slim groeide op in de Brabantse stad ‘s-Hertogenbosch, wat ook zijn artiestennaam verklaart (de vrije vertaling van hertog van Den Bosch). In deze stad raakte hij in de ban van akoestische blues en de traditionele deltablues. Daarom reist hij tegenwoordig met een resonator gitaar, een koffertje vol bluesharpjes en de bezwerende ritmes van zijn voetzolen zo’n beetje alle festivals in bluesland af.

Dalfsenaar Wilko Lindeboom is de gitarist van In Trouble. De band zit qua repertoire meer in rock van de jaren zestig en zeventig. Op de playlist staan bijvoorbeeld nummers van Lynyrd Skynyrd en Whitesnake tot Queen en ZZ Top.

Vanavond dus in de Trefkoele+ om negen uur. De entree bedraagt een luttele zeven euro vijftig. Kijk voor meer informatie op www.vechtdalbluesandrock.nl