Notaris Karolien Slurink van Vechtstede Notarissen handelde de matches snel en vakkundig af, terwijl accountant Tonnie Nijhof van Flynth accountants en adviseurs er een prijskaartje aan hing. Puur voor het idee overigens, want in werkelijkheid komt er geen cent aan te pas. Ivonne Saueressig, vrijwilligersmakelaar en initiatiefnemer van de Beursvloer, kon woensdagavond rond tien uur terugkijken op een geslaagd evenement.
Met op de achtergrond muziek van salonorkest Spoom begon het allemaal wat schuchter, maar al snel stapen de deelnemende ondernemers en vrijwilligersorganisaties op elkaar af om af te tasten op welk gebied ze iets voor elkaar zouden kunnen betekenen. De tijd was immers beperkt en die werd goed gebruikt. Er heerste dynamiek en in die sfeer werden onderling diensten en goederen uitgewisseld.
Hoewel de verwoestende brand in hun meubelwerkplaats (dinsdag red.) een flinke wissel op hen had getrokken, waren Janiek en Jesse Elzinga toch van de partij. Afzeggen past niet bij het tweetal en ondernemen is nu eenmaal vooruitkijken en de mogelijkheden (blijven) zien. Opdrachten in ruil voor bijvoorbeeld gereedschap komt hen nu goed uit.
Vluchtelingenwerk Nederland en wijngaard Wijnstaete in Lemelerveld hadden in to time een match. Afgesproken en vastgelegd is dat groepjes van elk drie vluchtelingen van verschillende nationaliteit op de wijngaard taalles gaan volgen en tegelijkertijd werkervaring opdoen. Zo snijdt het mes aan twee kanten en dat is ook precies waar het tijdens de Beursvloer over gaat. Een lokaal evenement waar maatschappelijke behoeften worden verhandeld: vraag en aanbod van vrijwilligerswerk in de breedste zin van het woord. Daar is ruimschoots aan voldaan.