Links achteraan staat Luuk Vogelzang. Zittend op de bank in het midden zit Anki Dunnewind. Om hen heen de overige Nederlandse schrijvers (foto: Evert Jan Pasman)

 

 

HOONHORST – Twintig verhalen over rivier de Vecht die door het landschap meandert, gebundeld in het boek Vechtegeschichte – Vechtverhalen van de hand van tien Nederlandse en tien Duitse schrijvers. Vrijdagavond was de presentatie in het Anjerpunt in Hoonhorst.

Anki Dunnewind-Hengelaar uit Dalfsen schreef bijvoorbeeld een verhaal over de Trechterbeker en de zij-arm van de Vecht, terwijl Ommenaar Luuk Vogelzang verhaalt over de rivier die de rode draad in zijn leven vormt. Het zijn verhalen over het heden, het verleden, het ene met wat meer fictie, het andere autobiografisch tijdens de hbs-tijd, terwijl andere verhalen met een spannend sausje zijn overgoten. Het boek beslaat 200 pagina’s, waarvan de helft in het Duits, want alle verhalen staan er in tweetalig in. “Het lezen van een verhaal in beide talen is ook goed om de kennis van de andere taal op te halen”, aldus één van de aanwezigen nadat hij het boek met zichtbaar plezier had doorgebladerd.

Vechtegeschichte – Vechtverhalen, voorzien van prachtige foto’s, is te koop bij één van de vijf Anjerpunten in het Vechtdal. Deze zijn gevestigd in Hoonhorst (Kerkstraat 7), Vilsteren  (Vilsterseweg 10), Beerze (Marsdijk 4), Hardenberg (Vechtstraat 8) en Gramsbergen (Meiboomplein 4).