Vechtdal- De dag begon vandaag behoorlijk grijs en vrij fris maar ondertussen maken ons op voor een aardige middag waarbij de zon af en toe doorbreekt en het kwik uiteindelijk weet op te lopen naar zo’n 15 of net 16 graden. Prima weer dus maar nog lang niet zo mooi als het morgen wordt. Waar de zon vandaag vooral schuil gaat achter wolken trekken deze wolken vanaf vanavond weg.

Het is de aanloop naar een vrij heldere nacht. De temperatuur loopt met een zwakke NO’en wind vannacht snel terug naar een graad of 4 maar daarbij blijft het dus vrij helder. Een enkele mistbank valt niet uit te sluiten.

Morgen is het dan zover! 7 april wordt de dag dat we in grote delen van Nederland en zo ook in Zwolle voor het eerst over de 20 graden heengaan. In februari gebeurde het al in Limburg maar nu gaat het op veel meer plaatsen gebeuren. Op de 97e dag van 2019 om precies te zijn. Het is de hele dag behoorlijk zonnig met slechts enkele sluierwolken. Het wordt zo’n 20 of 21 graden. Voor de voetbalfans een prettige middag maar ook voor de mensen die erop uit trekken. Wandelen, fietsen en terrasjes pakken of genieten van de zon in de achtertuin kan allemaal.

De zonkracht ligt morgen tussen kracht 3 en de 4 waarbij je volgens het RIVM dus zelfs al kan verbranden na een half uur zon. Insmeren kan dus geen kwaad.

Zo’n mooie voorjaarsdag is er niet op de zondag om binnen te zitten dus als het even kan, lekker genieten!

Opgesteld door Jelle Muller

Foto: Indebuurt Zwolle