DALFSEN – Nadat het Stone Rock Festival dit jaar al de meganaam Guano Apes naar ‘het weiland van de Zwevende Kei’ in Dalfsen haalde, is de organisatie er wederom in geslaagd een internationale headliner op het Stone Rock Festival 2018 affiche te laten prijken. Pennywise, bekend van de punkrock-anthem ‘Bro-Hymn’, is de eerste naam die de organisatie naar buiten brengt voor de editie van 2018 die voor zaterdag 7 juli op de planning staat. Met de bekendmaking begint ook meteen de voorverkoop van de Early Bird tickets. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.stonerock.nl

Het Stone Rock Festival is inmiddels een begrip in de wijde omgeving van Dalfsen. Niet alleen door de acts die het festival in het verleden al mocht verwelkomen zoals Guano Apes, De Staat, John Coffey, Memphis Maniacs, Singlefeestje,The Paceshifters en Peter Pan Speedrock.

“Nee, het draait om meer dan alleen muziek”, aldus organisator Bas Schultz: “Wat het festival typeert is de verscheidenheid aan rockstijlen, het geweldige eten, heerlijke diverse bieren, de bezoekers en aankleding van het terrein. Stone Rock moet meer zijn dan alleen bandjes kijken. We houden van gekkigheid op het terrein zoals een paar mooie Amerikaanse auto’s met flink wat paardenkrachten of een skateramp waar wat vette stunts worden uitgehaald. Alles is mogelijk en alles mag, nou ja bijna alles.”

West Coast punkband Pennywise is al jaren één de grotere namen in de internationale punkscene. Met punkrock-anthem ‘Bro Hymn’ verwierf de band een belangrijke plek in de punkhistorie en een hondstrouwe wereldwijde fanbase. De band kenmerkt zich door een energieke mix van melodieuze punk en snelle hardcore waardoor de band al bijna dertig jaar elk festival en poppodium plat weet te spelen! Vorig jaar mei bracht de band nog hun compilatiealbum Nineteen Eighty Eight uit. Want ook al blaast de band volgend jaar dan wel het dertigste kaarsje uit, aan gas terugnemen doen de rockers niet.