DEN HAAG / ZWOLLE – Defensieminister Ank Bijleveld heeft vrijdag in stijl afscheid genomen van de provincie Overijssel waar ze tot voor kort Commissaris van de Koning was. De Zwolse burgemeester Henk Jan Meijer benoemde haar tot Officier in de Orde van Oranje Nassau en loco-Commissaris Eddy van Hijum spelde haar een broche op, behorende bij het ereburgerschap van Overijssel. Tevens kreeg zij het erelidmaatschap van de Jongerenraad Overijssel.

Van Hijum over Ank Bijleveld: “Ze zorgde voor verbinding. Zowel met bestuurders als met inwoners.” Cabaretier en tekstschrijver Herman Finkers viel die eer vorig jaar te beurt. “Dankzij jouw toegankelijke en hartelijke optreden heb je de provincie dichterbij de mensen gebracht. Jij was een Commissaris die herkenbaar bleef voor de inwoners van Overijssel. Wij verliezen in jou een markante, authentieke en betrokken Commissaris van de Koning. We gaan je missen”, aldus burgemeester Henk Jan Meijer.

Geheel passend bij haar functie als minister van Defensie reed Ank Bijleveld vrijdagmiddag bij het provinciehuis weg in een Boxer, een pantservoertuig.